Gizella Hotel*** és Étterem
H-8200 Veszprém, Jókai Mór u. 48.
Tel.: +36 88 / 579 - 490 Fax: +36 88 / 579 - 491
E-mail: info@hotelgizella.hu
Programlehetőségek

 

 

Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye a májusban megrendezésre kerülő Gizella Napok összművészeti fesztivál, részletek itt:

http://veszpreminfo.hu/record/gizella-napok

 

Fesztiválok kedvelői itt tudnak mazsolázni:

http://veszpreminfo.hu/record/veszprem-a-fesztivalvaros

 

 Állandó jelleggel felkereshető kulturális lehetőségek Veszprémben (múzeumok, látnivalók)

 

Érseki palota: http://www.vendegvaro.hu/erseki-palota-veszprem

A Vár legjelentősebb épülete ez a barokk palota. A püspöki – 1993 óta érseki – palota a magyar barokk építészet egyik kimagasló remekműve szemet gyönyörködtető termeivel, díszebédlőjével.

 

Szaléziánum: http://szalezianum.hu/ 

A Turisztikai Érsekségi Központ Veszprém legújabb turisztikai létesítménye, amely interaktív kiállításaival és családbarát szolgáltatásaival élményekben gazdag időtöltést ígér. 


Gizella kápolna: http://www.vendegvaro.hu/gizella-kapolna-veszprem 

Az Érseki Palota szomszédságában található a Gizella kápolna, melyet a hagyomány alapján Boldog Gizella - Szent István, azaz első apostoli királyunk hitvese - alapított.

 

Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény: http://www.vasscollection.hu/ 

Az elmúlt három évtized magyar művészetének korszakait és jelentősebb mozgalmait mutatja be a Vass László gyűjtemény. Absztrakt grafikák, képek és szobrok láthatók.

 

Dubniczay Palota - László Károly Modern Képzőművészeti Gyűjteménye:

A Dubniczay Palota a képzőművészeti alkotásokat bemutató László Károly Gyűjtemény, illetve a különleges Téglagyűjteménynek ad otthont.

http://www.veszpreminfo.hu/kortars-muveszet/dubniczay-palota-laszlo-karoly-gyujtemeny

 

Tűztorony:

A 48 méter magas torony kör alaprajzú tömbje a vár 13. századi bástyájából maradt fenn, amelyet később védelmi célokból felmagasítottak és megerősítettek. A toronyóra óránként Csermák Antal veszprémi zeneszerző verbunkosát játssza.

 

Laczkó Dezső Múzeum: http://www.vmmuzeum.hu/main.php?menu=1&id=10 

Erzsébet liget hűs fái közt megbúvó épület falai közt 1925-től várják a látogatókat. A múzeum 330 000 darabból álló gyűjteménye felöleli Veszprém és Veszprém megye néprajzát, régészetét, történelmét, képző- és iparművészetét, irodalomtörténetét valamint igen jelentős a numizmatikai gyűjtemény is.

 

Veszprémi Petőfi Színház: http://www.petofiszinhaz.hu/ 

A veszprémi Petőfi Színház repertoárjának legfontosabb jellemzője a műfaji sokszínűség. A klasszikus és kortárs drámairodalom jelentős alkotásait bemutató - nagyszínházi és játékszíni - prózai előadások mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a zenés-táncos bemutatók.

 

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark: http://www.wildlife.fw.hu/magyar/ve_info.html 

A gyűjteményben megtalálhatók  szinte minden állatkertben fellelhető fajok, de  olyan zoológiai ritkaságokkal is találkozhatnak  az érdeklődők, melyek hazánkban csak itt láthatóak (kardszarvú antilopok, dzseladák, szumátrai tigris, karakara, vagy a Dávid-szarvas).

 

 

Veszprém 20-50 km-es körzetében:

 

Balatonfüred 

A Szőlő és a Bor Nemzetközi városa varázslatos időtöltést kínál az év minden szakában. http://www.balatonfured.hu/

Tihany 

A Tihanyi félsziget a legszebb és legféltettebb kincseink közé tartrozik, ma a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park egyik tájegysége. A város nemcsak természeti - hanem műkincsekben is bővelkedik. http://www.tihany.hu/index.php/hu/

Herendi Porcelánmanufaktúra

A Bakony hegyei között bújik meg 183 éve a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. Az 1826-ban néhány fős műhelyként induló üzem mára uralkodók, neves történelmi személyek, vezető üzletemberek, művészek kedvelt márkájává vált. Igazi hungarikum. http://herend.com/hu/

Ajka Kristály Múzeum

Egyedi darabokat és csiszolt, színes üvegtárgyakat készítenek az ajkai üveggyárban, ugyanis ma is alkalmazzák az ősi, szájfúvásos technológiát.  http://ajka-crystal.hu

Zirci Arborétum

Hazánk legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteményét az 1182-ben Zircen letelepedett ciszterci rend hozta létre. http://www.zirciarboretum.hu/Új magyarország
EU
Szállodánk az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül a KDOP-2009.2.1.2/B-09-2009-0006. számú
pályázattal a bizottság döntése értelmében egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült, szálláshely
és turisztikai szolgáltatás bővítése pályázat keretében