Gizella Hotel*** és Étterem
H-8200 Veszprém, Jókai Mór u. 48.
Tel.: +36 88 / 579 - 490 Fax: +36 88 / 579 - 491
E-mail: info@hotelgizella.hu
Étlapunk

Kedves Vendégünk!

Ön Veszprém egyik legrégibb negyedébe, már az Árpád korban létező városrészbe érkezett.

Az épületet a Séd patak partján, a Szent Benedek hegy szikláinak tövében a káptalani jószágkormányzóság építtette az 1790-es években, amely ma védett műemlék.

Az államosítás után iskolaként működött. A rohamos állagromlás miatt a múlt század végére az épület puszta fennmaradása is kétségessé vált.
A felújítás során igyekeztünk korunk követelményeinek megfelelő, de az épület késő barokk jellegét, hangulatát megőrző éttermet és szállodát kialakítani.

Örülünk, hogy betért hozzánk. Reméljük, hogy a történelmet idéző hely, a megkomponált ételek, a remek borok segítenek néhány kellemes órát szerezni eme felgyorsult világban.

Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk!

8200 Veszprém, Jókai M. u. 48.
Tel.: 88/579-490 Fax: 88/579-491

Kovács Győző-étteremvezető

Szuromi János-konyhafőnök



 

 

Szezonális ajánlatunk

 (ősz-tél) 

 
 

 

ELŐÉTELEK 

 
1. Füstölt sertéscsülök tormával, hozzá illő primőrökkel 1.300
2. Hízott libamájas, akácmézes almás torony 2.550
 

 

LEVESEK

 
3. Sütőtök krémleves pirított tökmaggal 690
4. Csülkös bableves topfban, tejföllel kínálva 950
 

 

FŐÉTELEK

 
5. Tejszínes gnocchi illatos erdei gombákkal 1.550
6. Ropogós sült libacomb pezsgős párolt káposztával, hagymás tört burgonyával 2.200
7. Vörösborban pácolt kacsamell-filé zöldbors mártásban, káposztás csuszatésztával 2.700
8. Fehérpecsenye vadasan, szalvétagombóccal 2.200
9. Bélszínkockák mexikói chilis babraguval, steak burgonyával 3.950
10. Szarvas comb szedres áfonyamártásban párolva, hercegnőburgonyával 3.200
 

 

DESSZERTEK

 
11.

Gizella gesztenye kehely

950
12. Császármorzsa csipkebogyó lekvárral 750
     

Étlapunk

 

HIDEG ELŐÉTELEK

HUF
1.

Tatár beefsteak
(Konyakban érlelt bélszínjava darálva, hozzá illő fűszerekkel gazdagítva, salátafészekben lilahagymával, paradicsommal)

2.600
2. Füstölt lazac carpaccio reszelt parmezán sajttal 1.900
3. Camembert rántva mézzel párolt almával, párolt rizzsel 1.900
4. Csirkemellcsíkok olajos magvakon pirítva ínyenc salátahalmon, kívánság szerinti öntettel 1.900
 

 

LEVESEK

 
5. Húsleves gazdagon 
 680
6. Francia hagymakrémleves sajtos pirítóssal
 670
7. Házi gulyásleves
 680
  TÉSZTAÉTELEK  
 
 8. Tejszínes, parajos széles metélt barna fokhagymával 1.550
 9.  Fokhagymás csípős penne tészta garnéla rákkal gazdagítva 1.600
 


HALÉTELEK 

 
 10.

 Balatoni fogasfilé roston sütve, aprórákos Chardonnay mártással, vajas, petrezselymes burgonyával

 3.000
 11.

Tavi fogasfilé grillezve zsenge, leveles paraj és pirított barnafokhagyma ölelésében készült tejszínes széles metélttel 

 2.800
 12.

Egészben sütött pisztráng zsenge fokhagymás parajágyon, vajas burgonyával

 2.600
 

 

SZÁRNYASBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

 
 13. Töltött jércemell szatmári aszalt szilvával és Camembert sajttal, hasábburgonyával, vajas petrezselymes zöldkörettel és párolt rizzsel  1.940
 14. Roston sült csirkemell filé tejszínes-kapros cukkiniágyon aranysárga mogyoró burgonyával  1.940
 15. Vaslapon sült csirkemell mozzarellával és paradicsommal rakva zöld fűszerekkel, sonkás pirított burgonyával  1.940
 16. Snidlinges juhtúróval töltött csirkemellfilé rántva brokkolirózsával, gombás rizzsel és roston sült olívaolajos paradicsommal  1.940
 

 

SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

 
 17. Mustáros borssal pácolt sertéstarja, steak-burgonyával tálalva, kolozsvári szalonna taréjjal, házi vegyes salátával körítve   2.040
 18. Óriás rántott szelet sertés-szűzből vajas, petrezselymes burgonyával, citromgerezddel   1.940
 19. Sertésszűzérmék roston sütve, friss paprikából, paradicsomból készített lecsóval, snidlinges, fokhagymás burgonya chips-szel   2.200
 

 

MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

 
 20. Bélszínjava roston sütve Dijon-i mustáros barnamártással, fűszeres steak-burgonyával, grillezett zöldségekkel   4.380
 21. Bélszínjava „Gizella-módra”
/libamáj és bélszínjava randevúja zöldborsmártással/, burgonyakrokettel
 5.340
 22. Marhapörkölt Egri bikavérrel készítve, főtt burgonyával   1.950
   

AJÁNLATUNK KÉT SZEMÉLYRE
 
 23. Gizella bőségtál 2 személyre  /sertésszűz rántva, baconbe göngyölt sertésszűz roston, grillezett jérce, rántott brokkoli, karfiol, erdei gombamártással és vegyes körettel/   4.200
 24. Ínyenctál /roston sült bélszínérmék, lazac roston, zsírjában sült libamáj, grillezett zöldköret, fűszeres steakburgonya és friss saláta, dijoni- és kapormártás/   6.700 
 

  

FLAMBÍROZOTT ÉTELEK

 
 25. Lángoló flambír: nyárs a húsok legjavából /bélszín, sertés szűz és pulykamell/ a vendég előtt falmbírozva, gazdagon körítve  3.600
 26. Jércemell szelet ananász karikával, burgonyapürével  2.000
 27. Flambírozott banánkompozíció mandulával     970
 28. Gundel palacsinta /narancsos, citromos diókrémmel töltött palacsinta, forró csokoládé öntettel, rummal flambírozva/     970
   

AJÁNLATUNK GYERMEKEKNEK
 
 29. Pindur Pandúrok kedvence (Rántott csirkemell sajttal, hasábburgonyával)   1.050
 30. Szilveszter macska kedvenc étke (Trappistasajt rántva párolt rizzsel, tartármártással)   1.100 
 31. Tom és Jerry szelet (Sajttal, sonkával töltött pulykamell vegyes körettel)   1.050
   

SALÁTÁK
 
 32. Paradicsomsaláta     570
 33. Uborkasaláta    570
 34. Káposztasaláta     420
 35. Vegyes friss saláta választható dresszinggel    670
  Friss salátához kérhető öntetek:
Kapros – joghurtos, Rockfort sajtos, Gizella dressing 
 
 

ZÁRÓFOGÁSOK
 
 36. Forró mákkrémmel töltött palacsinta, vörösboros szilvaraguval, vanília fagylalttal    870
 37. Somlói galuska vanília fagylalttal    870
 38. Gundel palacsinta    870
   
Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy mindenből fél adagot is adunk 70 %-os áron.
 



Új magyarország
EU
Szállodánk az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül a KDOP-2009.2.1.2/B-09-2009-0006. számú
pályázattal a bizottság döntése értelmében egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült, szálláshely
és turisztikai szolgáltatás bővítése pályázat keretében